Työmaa

Työmaan tiedotteet ja tapahtumat

Työmaan tiedotteet ja tapahtumat päivitetään jatkossa tälle sivulle.

Työmaa (webcam-kuva)

Katso työmaan alkuvaiheen edistyminen timelapse-videona

TIEDOTE_Kainuun uuden sairaalan rajaytystyot paattyneet_300617

Tiedostomuoto: pdf

Lataa
TIEDOTE Rakennustyot kaynnistyvat Kainuun uuden sairaalan tyomaalla_020217 (9.2.2017)

Tiedostomuoto: pdf

Lataa
Keskussairaalan helikopterikentta siirtynyt rajavartiostolle_190117

Tiedostomuoto: pdf

Lataa

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä ja vastauksia uuden sairaalan työmaasta

- Kuinka korkeat ovat työmaan torninosturit?

Suuremman nosturin huippu on n. 60 metrin korkeudessa ja pienemmänkin 50 metrissä, joten kuljettajien näköalat ovat huimat yli koko Kajaanin

- Paljonko työmaalla on rakentajia?

Rakentamisen alkuvaiheessa muutamia kymmeniä, mutta työmaan keskivahvuus on n. 200.

- Saanko oikaista työmaan poikki, vaikka ketään ei ole töissä?

Ehdottomasti ei! Työmaalla liikkuminen ilman lupaa on kaikkina aikoina kielletty kävellen tai ajoneuvoilla. Ilta/yövuorot eivät tee poikkeusta sääntöihin

- Kuinka paljon kalliota louhitaan?

Kiviaineksen louhinta ja murskaus on todella ison mittaluokan työvaihe. Yhteensä räjäytyksiä on ollut 138, joissa räjähdysaineita käytettiin 23 500 kg. Kiveä irrotettiin 39 000 kiintokuutiometriä, joka painaa yhteensä n. 102 000 tonnia.

- Minkälaista häiriötä rakennustyöt aiheuttavat sairaalalle?

Kaikki rakennustyöt pyritään toteuttamaan turvallisesti ja mahdollisimman vähin häiriöin.Ensimmäisessä vaiheessa maansiirtotöissä käytetään mm. järeitä kaivureita, kallioporia sekä louhintaräjäytyksiä, jotka aiheuttavat sekä melua että tärinää lähialueella. Lisäksi kuorma-autoja ja muuta työkalustoa liikkuu alueella, joten liikennejärjestelyitä muutetaan ja työmaa-alue eristetään.

Itse sairaalatoiminnalle rakennustöistä ei saa aiheutua vaaraa tai häiriöitä; mm. ambulanssiliikenne ja päivystystoiminta on keskeytyksetöntä.

Potilaiden, henkilöstön ja muiden alueella liikkuvien on noudatettava opasteita ja turvallisuusohjeita työmaan alueella.


- Missä pysäköintialueet ovat rakentamisen aikana?

Asiakkaiden pysäköintialueet säilyvät pääosin ennallaan. Sotkamontien puoleinen pysäköintialueella voi maksaa joko automaatilla tai käyttää Easypark-mobiilisovellusta. Lyhytaikaisia parkkipaikkoja on sekä päivystyksen, laboratorion että psykiatrian vastaanottojen läheisyydessä.

Henkilöstölle varatut pysäköintialueet ovat pysäköintihallissa, sen vieressä sekä talouskeskuksen ja psykiatrian poliklinikan piha-alueilla.

Ilmoita turvallisuushavainnot

Näitkö vaaratilanteen tai huomasitko riskin - haluatko antaa kehitysidean tai positiivisen palautteen? Auta meitä kehittymään.

Työmaan turvallisuushavainnot voi ilmoittaa netissä. Olipa havaintosi positiivinen tai negatiivinen, kerro se meille! Voit liittää myös kuvan mukaan.

Turvallisuushavaintolomake