Työmaa

Työmaan tiedotteet ja tapahtumat

Työmaan tiedotteet ja tapahtumat päivitetään jatkossa tälle sivulle.

Työmaatoimisto siirtynyt vanhan sairaalan tiloihin

Kainua-allianssin työtoimisto on siirtynyt vanhan sairaalan leikkausosaston tiloihin (1 krs). Vierailijoiden kulku sairaalan pääovesta tai ovesta S7 (ks. aluekartta alla).

Työmaa (webcam-kuva)

Katso työmaan edistyminen timelapse-videoina. Seuranta on tehty keväästä 2017 vuoden 2018 loppuun saakka hankkeen ensimmäisen rakennusvaiheen osalta.

Uudet webcam seurannat alkavat jälleen 2.vaiheen käynnistyessä helmikuussa 2020.

Ambulanssiliikenne_VK25_26

Tiedostomuoto: pdf

Lataa
Uuden sairaalan G-rakennuksen tyomaa-alueella suoritetaan rajaytystyota viikosta 18 alkaen

Tiedostomuoto: pdf

Lataa
TIEDOTE_Kainuun uuden sairaalan rajaytystyot paattyneet_300617

Tiedostomuoto: pdf

Lataa
TIEDOTE Rakennustyot kaynnistyvat Kainuun uuden sairaalan tyomaalla_020217 (9.2.2017)

Tiedostomuoto: pdf

Lataa
Keskussairaalan helikopterikentta siirtynyt rajavartiostolle_190117

Tiedostomuoto: pdf

Lataa

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä ja vastauksia uuden sairaalan työmaasta

- Miten työmaalla käsitellään rakentamisesta syntyvä jäte?

Uuden sairaalan työmaalla panostetaan jätteiden hallintaan vaikuttamalla hukkamateriaalin syntyyn sekä jätejakeiden lajitteluun. Vuonna 2017 jätettä otettiin talteen 136 000 kg, josta suurin osa (79%) on puu- ja energiajätettä. Kaikki jätteet jatkokäsitellään, eikä ns. kaatopaikkajätettä synny lainkaan.


- Miksi sairaalaan on tulossa taidetta ja miksi siihen käytetään paljon rahaa?

Julkisissa rakennushankkeissa noudatetaan usein ns. prosenttiperiaatetta, jolla osa rakennuskustannuksista varataan taidehankintoihin. Taiteella luodaan julkisissa rakennuksissa viihtyisyyttä ja elämyksellisyyttä, samalla kun se on osa sisustuksellista kokonaisuutta. Sairaaloissa taide on osa myös toipumista ja hyvinvointia edistävän hoitoympäristön luomista.

Kainuun uudessa sairaalassa taidebudjetti on n. 0,3 prosenttia eli 400 000 €. Summa vastaa vajaan puolen päivän toimintamenoja Kainuun sotessa.

Viimeaikaisissa kotimaisissa hankkeissa esimerkiksi Espoon ja Mikkelin sairaaloissa taiteeseen on varattu 0,5 M€. Tukholmassa puolestaan Nya Karolinskan taidehankinnat ovat n. 2% kustannuksista eli 12 M€.


- Paljonko työmaalla käytetään esimerkiksi betonia tai terästä?

Paikalla valetaan n. 11 000 m3 betonia eli 1400 betoniautollista. Tehtaalta tulevia betonielementtejä on puolestaan lähes 7500 kpl.

Teräspalkkeihin ja muihin rakenteisiin käytetään n. 290 tonnia terästä.

Puurakenteisia ja -verhoiltuja ulkoseinäelementtejä rakennuksessa on yli 10 000 m2.

- Kuinka korkeat ovat työmaan torninosturit?

Suuremman nosturin huippu on n. 60 metrin korkeudessa ja pienemmänkin 50 metrissä, joten kuljettajien näköalat ovat huimat yli koko Kajaanin

- Paljonko työmaalla on henkilöstöä?

Maaliskuussa 2018 rakentajia on töissä n. 185. Työmaan keskivahvuus hankkeen aikana on n. 200.

- Saanko oikaista työmaan poikki, vaikka ketään ei ole töissä?

Ehdottomasti ei! Työmaalla liikkuminen ilman lupaa on kaikkina aikoina kielletty kävellen tai ajoneuvoilla. Ilta/yövuorot eivät tee poikkeusta sääntöihin

- Kuinka paljon kalliota louhitaan?

Kiviaineksen louhinta ja murskaus on todella ison mittaluokan työvaihe. Yhteensä räjäytyksiä on ollut 138, joissa räjähdysaineita käytettiin 23 500 kg. Kiveä irrotettiin 39 000 kiintokuutiometriä, joka painaa yhteensä n. 102 000 tonnia.

- Minkälaista häiriötä rakennustyöt aiheuttavat sairaalalle?

Kaikki rakennustyöt pyritään toteuttamaan turvallisesti ja mahdollisimman vähin häiriöin.Ensimmäisessä vaiheessa maansiirtotöissä käytetään mm. järeitä kaivureita, kallioporia sekä louhintaräjäytyksiä, jotka aiheuttavat sekä melua että tärinää lähialueella. Lisäksi kuorma-autoja ja muuta työkalustoa liikkuu alueella, joten liikennejärjestelyitä muutetaan ja työmaa-alue eristetään.

Itse sairaalatoiminnalle rakennustöistä ei saa aiheutua vaaraa tai häiriöitä; mm. ambulanssiliikenne ja päivystystoiminta on keskeytyksetöntä.

Potilaiden, henkilöstön ja muiden alueella liikkuvien on noudatettava opasteita ja turvallisuusohjeita työmaan alueella.


- Missä pysäköintialueet ovat rakentamisen aikana?

Asiakkaiden pysäköintialueet säilyvät pääosin ennallaan. Sotkamontien puoleinen pysäköintialueella voi maksaa joko automaatilla tai käyttää Easypark-mobiilisovellusta. Lyhytaikaisia parkkipaikkoja on sekä päivystyksen, laboratorion että psykiatrian vastaanottojen läheisyydessä.

Henkilöstölle varatut pysäköintialueet ovat pysäköintihallissa, sen vieressä sekä talouskeskuksen ja psykiatrian poliklinikan piha-alueilla.

Ilmoita turvallisuushavainnot

Näitkö vaaratilanteen tai huomasitko riskin - haluatko antaa kehitysidean tai positiivisen palautteen? Auta meitä kehittymään.

Työmaan turvallisuushavainnot voi ilmoittaa netissä. Olipa havaintosi positiivinen tai negatiivinen, kerro se meille! Voit liittää myös kuvan mukaan.

Turvallisuushavaintolomake